Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Decebal Tower - RM 335

6 - 12 niveluri, 20 apartamente
Și da, toți au dreptate, fiindcă Decebal Tower, construită în 2015, e una dintre puținele clădiri noi din București concepută să fie jumătate de birouri și jumătate rezidențială! Și ca să fie și mai interesant, în jumătatea rezidențială intri tot prin fațada corporate – chiar dacă nu pe aceeași ușă ca la birouri, ci pe una laterală, cam pe la mijlocul blocului.
Amplasament: 49
Estetică exterioară: 54
Estetică interioară: 65
Funcționalitate: 39
Property INDEX: RM 335 (Locul 278/373)
Decebal Tower, Property INDEX GB Real Estate Residential

Decebal Tower, blocul cu două fațade în care toți au dreptate

Mergi pe Bulevardul Unirii de la Piața Unirii către Piața Alba Iulia. Treci de Traian și o iei la stânga pe Ion Pilat. În spatele șirului nesfârșit de blocuri urâte, mândria lui Ceaușescu, e un peisaj pestriț, un amestec de București din alte vremuri, cu străzi niciodată drepte, case vechi și nebogate, blocuri mai vechi și ele sau mai noi, construite pe unde găseau câte o bucată de teren, oameni de toate felurile, copii care se joacă în stradă, mașini parcate de-a valma, care unde vrea.

Acolo, unde strada Vulturilor se taie cu Turturelelor, e o mare și destul de urâtă clădire de birouri. Iar în spatele ei, aproape lipită, e Decebal Tower. Dacă te uiți la ea dinspre Turturelelor, zici că e clădire de birouri: pereți de metal și sticlă, fără balcoane, stil arhitectonic corporate, culori industriale. Și ai dreptate, pentru că e o clădire de birouri. Dacă te uiți la dinspre Ion Pilat, zici că e clădire rezidențială, bloc de locuit: culori calde, crem închis cu deschis, balcoane, pereți de beton. Și ai dreptate, pentru că e o clădire rezidențială.

Și da, toți au dreptate,

fiindcă Decebal Tower, construită în 2015, e una dintre puținele clădiri noi din București concepută să fie jumătate de birouri și jumătate rezidențială! Și ca să fie și mai interesant, în jumătatea rezidențială intri tot prin fațada corporate – chiar dacă nu pe aceeași ușă ca la birouri, ci pe una laterală, cam pe la mijlocul blocului.

Dincolo de neobișnuita fațadă, Decebal Tower pare un lucru destul de bine făcut: hol cu desk, dar fără portar, două lifturi, scară mare, centrală, destul de largă, nu una doar ca să fie acolo, numai ca ieșire de incendiu. Au atras atenția în mod special ușile duble de la apartamente, de lățime mare – o raritate în peisajul rezidențial bucureștean, inclusiv în cel de lux!

Nu au nicio treaptă la intrare, oricât de mică, așa că cei cu dizabilități au cel mai facil acces cu putință. Parcarea rezidențială e destul de generoasă și ea, cu 34 de locuri la 20 de apartamente, plus o mare parcare de suprafață, acolo unde ar fi putut face un spațiu verde, ca să mai umanizeze puțin locul. Dar nu a fost să fie… 🙁

Apartamentele se vând cu prețuri relativ mici la Decebal Tower, sub 2,500€/mp. Din cauza zonei, desigur, fiindcă blocul e bine făcut, de altfel, după cum am spus. Și chiriile sunt avantajoase, am văzut și sub 8€/mp, ceea ce a făcut ca o bună parte dintre apartamentele din jumătatea rezidențială să fie închiriate tot la firme. (George Butunoiu – aprilie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...