Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Cortina Residence - RAM 434

(ansamblu rezidențial, 2 blocuri, 6 - 12 niveluri, 270 apartamente, anul construirii: 2014-2015)
Cortina Residence are un mic parc destul de frumos în triunghiul dintre cele două corpuri, dar în care erai avertizat să nu intri cu căței. Și cum vine asta? Nu primești niciun cumpărător cu animale de companie în cele 270 de apartamente ale complexului, sau îi trimiți să se plimbe printre gunoaiele de pe străzile din jur?
Amplasament: 60
Estetică exterioară: 77
Estetică interioară: 85
Funcționalitate: 70
Property INDEX: RAM 434 (Locul 97/373)
Cortina Residence (Horia Macelariu 83) Property Index GB Real Estate

Cortina Residence ți-au făcut parc, dar nu te lasă cu cățeii în el… 🙁

Treceam într-o zi pe Podul Băneasa cu mașina, când mi-au căzut ochii pe o clădire pe care nu o mai remarcasem până atunci. Oi fi văzut-o, cu siguranță, dar era neterminată, nefinisată, și am trecut pe lângă ea ca și cum nu ar fi fost acolo. Dar de data aceasta mi-am zis uite o clădire elegantă, iese bine în evidență printre celelalte, pare un lucru bine făcut. Pe atunci nu mă gândeam că voi face Quality Property INDEX într-o zi, așa că nu m-am apropiat de ea. Însă acum mi-a revenit în minte și am pus-o printre primele pe listă să merg să o vizitez, să o evaluez și să scriu despre ea.

Cortina Residence vazuta de departe de pe Podul BaneasaCând vezi o clădire de departe, fie ea rezidențială sau de birouri, primele lucruri care îți sar ochi și le procesezi instantaneu, subconștient, într-o fracțiune de jumătate de secundă, sunt originalitatea și eleganța. Acuma, să proiectezi o clădire originală, adică așa cum nu au mai făcut alții, e foarte ușor. E plin Bucureștiul de blocuri aplecate pe o parte, îndoite de la mijloc, vopsite ca de carnaval, cu ornamente care de care mai fistikii dar scorojite, pentru că fistikiul e greu și scump de întreținut, mai ales dacă e sus. Dar să faci una elegantă e greu, foarte greu. Și sigur, ca arhitect dacă poți face una și originală și elegantă, probabil că ești plecat deja din România, așa că…

M-am apropiat de eleganta clădire și am văzut așa:

două corpuri mari, care pot fi considerate la fel de bine un bloc cu mai multe scări sau două separate dar lipite. În jur, adică imediat ce cobori de pe Podul Băneasa venind dinspre Caranfil și cotind-o la stânga către Phoenicia Grand Hotel, șantiere peste tot, tomberoane, praf, mașini de marfă de toate felurile, locuri virane.

Frumoase și elegante cele două corpuri, și din depărtare și de aproape văzute – ceea ce înseamnă ceva. Scria mare pe un panou Cortina Residence, însă știam dinainte că acolo sunt, fiindcă le-am studiat înainte și în pozele de pe Internet. Am intrat pe la colțul clădirii și nu mi-a plăcut ce am văzut: o mare parcare de suprafață, cu barieră, pe toată lungimea destul de lungă (sic!) a clădirii. Știam că au o parcare foarte mare și mi-a părut rău că au făcu asta. Au peste 400 de locuri la subsol, de ce a fost nevoie de încă vreo douăzeci sus, în loc de douăzeci de flori și douăzeci de bănci lângă niște petice de iarbă?

Am trecut de spațiile comerciale de la parter și am intrat în zona rezidențială.

Un mic parc destul de frumos în triunghiul dintre cele două corpuri, dar în care erai avertizat să nu intri cu căței. Și cum vine asta? Nu primești niciun cumpărător cu animale de companie în cele 270 de apartamente ale complexului, sau îi trimiți să se plimbe printre gunoaiele de pe străzile din jur? Și încă ceva: acesta nu este un parc privat, cu acces doar celor din incintă, ci pentru toată lumea, se poate intra prin mai multe puncte fără nicio poartă sau altă barieră. Dar lăsând curtea fără căței deoparte, interioarele sunt bine concepute și făcute, dar m-a surprins că nu au portar. O să-i întreb dacă mă lasă să fac poze și o să le pun aici, merită văzute.

Cortina Residence a fost un proiect mai vechi intrat în faliment în 2011. L-au recuperat cei de la Eden Capital și l-au reconstruit în 2014-2015 așa cum am descris mai sus. Apartamentele au suprafețe foarte mari și s-au vândut la lansare cu 1,500€/mp. Acum se revând cu 3,200€/mp în medie. Dar să vedem ce va mai fi peste vreo 5-10 ani, când și porțiunea aceea dintre linia ferată, Aerogării și Ficusului va începe să arate așa cum în broșurile de prezentare ale dezvoltatorilor și agenților imobiliari scrie că arată acum… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie Eden Capital Development