Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Barbu Delavrancea 63 - RAS 498

ansamblu rezidențial, 3 blocuri, 2 - 5 niveluri, 66 apartamente, anul construirii: 2010
investitor: Radu Dumitrescu
Complexul Rezidențial Barbu Delavrancea e un ansamblu de trei blocuri cu câte 5 niveluri construit în capătul unei străzi închise în capătul care ajunge la ei, și terminat prin 2010. Ceea ce le dă un avantaj aproape de neegalat în București, ca traficul nerezident să fie zero!
Amplasament: 90
Estetică exterioară: 70
Estetică interioară: 69
Funcționalitate: 55
Property INDEX: RAS 498 (Locul 23/623)
Preț mediu de vânzare: 5,900€/mp util
GB Real Estate Property Index - 63 Barbu Delavrancea

Complexul Rezidențial Barbu Delavrancea, zis mai pe scurt Barbu Delavrancea 63, enclava din enclavă

Ansamblul de la numărul 63 al lui Radu Dumitrescu și Dan Ioan Popescu e una dintre foarte puținele enclave rezidențiale cu circuit închis din „enclava” rezidențială și de business de lux a Bucureștiului. Și numesc astfel zona delimitată de Piața Victoriei – Kiseleff – Ion Mincu – Clucerului – Averescu – Prezan – Aviatorilor – Mircea Eliade cu ocolul Turgheniev, Dante, Gogol – Beller – Calea Dorobanților și înapoi în Piața Victoriei ca să se închidă cercul.

E cea mai întinsă zonă compactă cu o eleganță aristocratică, cu istorie și cu multe secrete, cu poezie. E înverzită, foarte frumoasă, și pe cale de consecință și de departe cea mai scumpă imobiliar din București. Pătratul Piața Victoriei – Statuia Aviatorilor – Piața Dorobanților – Perla e zona „Capitale”, pentru că multe străzi au numele unor astfel de orașe.

Complexul Rezidențial Barbu Delavrancea e un ansamblu de trei blocuri

cu câte 5 niveluri construit în capătul unei străzi închise din Parcelarea Clucerului, în capătul care ajunge la ei, și terminat prin 2010. Fiecare bloc are câte 22 de apartamente pe două scări, dintre care două penthouses. Ceea ce le dă un avantaj aproape de neegalat în București, ca traficul nerezident să fie zero! În spate va fi alt ansamblu rezidențial, încă și mai luxos și mai exclusivist, Kiseleff 45, al doamnei Lucia Cherecheș, acolo unde erau grădinile de vară ale lui Gheorghe Gheorghiu Dej, cu arteziene și heruvimi, ajunse la Dan Ioan Popescu. Care Dan Ioan Popescu are primul bloc din ansamblul Barbu Delavrancea 63, din câte știu eu, celelalte două fiind ale lui Radu Dumitrescu.

Din satelit se văd 4 clădiri în ansamblu, însă ultimul bloc din stânga nu este al lor, e al lui Mircea Lucescu, și are chiar intrare separată, direct din Clucerului 62A. E surprinzător că nu au ajuns la o înțelegere cu Mircea Lucescu pentru a-i da și lui acces la intrarea din Barbu Delavrancea și la mica, dar frumoasa și îngrijita curte cu alee dintre blocuri. Într-adevăr, Lucescu are intrarea complet separată, prin Clucerului, și nu are nici măcar vedere la aleea privată, aceasta fiind acoperită cu un gard înalt și opac. Care spațiu verde din ansamblul Barbu Delavrancea 63 are rol preponderent estetic, trebuie spus, și mai puțin funcțional, de vreme ce nu poți sta pe iarbă, și nici măcar o bancă nu am văzut.

Și pentru că tot suntem la partea cu cine ce clădiri are, e de spus și că Radu Dumitrescu și Dan Ioan Popescu mai au un proiect împreună din câte știu eu, foarte bine făcutul bloc din Grigore Mora 2, și el destul de sus în topul Property INDEX.

Locatarii au parte de un mare șantier de la ferestrele care dau spre Arcul de Triumf, dar când vor termina și vecinii, prin 2023, vor fi latura norocoasă a complexului. Alt imens avantaj, adică. Blocurile sunt bine făcute și întreținute, aleea verde dintre ele de asemenea. Vara, în special, e ceva ce mulți ar invidia dacă ar ști despre ea. Intrarea în curte e securizată cu porți și pază, garajele sunt la subsol, nu parchează nimeni în fața blocului. Apartamentele se vând cu aproape 6,000€/mp în Barbu Delavrancea 63. (George Butunoiu – ianuarie 2022)

Prețuri din anunțuri

Vânzare:

  • 6,300€/mp util (3 camere, 142 mp, etaj 3, 2 locuri parcare) - noiembrie 2022
  • 5,500€/mp util (3 camere, 157 mp, 23 mp terasă, etaj 3, 2 locuri parcare) - mai 2022
  • 5,600€/mp util (4 camere, 195 mp, etaj 3, 2 locuri parcare) - aprilie 2022
  • 6,200€/mp util (4 camere, 192 mp, 70 mp terasă, etaj 5, 2 locuri parcare) - noiembrie 2021

Barbu Delavrancea 63, Property Index (residential) GB Real Estate

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...