Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Complex Central - RAM 400(Locul 159/328)

(ansamblu rezidențial, 6 blocuri, 6 - 12 niveluri, 288 apartamente, anul construirii: 2020)
Ca în foarte multe alte locuri, parcarea de la Complex Central e polul central (sic!), în jurul ei se organizează viața. Și aici, când intri, pe ce-ți cade privirea mai întâi și mai întâi? Pe intrarea în parcarea subterană, desigur! Pusă în centrul centrului, și cu logo-ul ansamblului pe ea, ca să fie lucrurile clare. Încă o parcare pe lateral, cu barieră, și cireașa de pe tort, și o parcare pe aleea centrala dintre blocuri...
Amplasament: 52
Estetică exterioară: 68
Estetică interioară: 74
Funcționalitate: 68
Property INDEX: RAM 400
Central, complex rezidential in Bucuresti (Vasile Lascar 216-218)- Property Index

Complex Central e o mare parcare cu niște blocuri bine făcute în jurul ei

Complex Central e un ansamblu rezidențial fără o zonă privată, așa că sentimentul de apartenența la grup, la comunitate, dispare aproape cu totul. Rămâne ceva formal, îți aduci aminte doar când te uiți în buletin. Acuma, că șase blocuri arată și se numesc la fel sub un brand, sau că ar fi doar alăturate întâmplător, e cam totuna. Parcarea comună nu te face mai solidar cu vecinul. Vecinei îi zâmbești complice și o saluți când o întâlnești pe aleea unui parc privat, dar s-ar putea să nu-ți răspundă la fel când îi faci cu ochiul la intrarea în Mega Image-ul de la parter.

Da, Complex Central e nou nouț, abia terminat, blocurile arată bine, materialele de calitate, funcțional sunt la zi cu tot ce trebuie unui middle class bucureștean. Ca în foarte multe alte locuri, parcarea e polul central, în jurul ei se organizează viața. Și aici, când intri, pe ce-ți cade privirea mai întâi și mai întâi? Pe intrarea în parcarea subterană, desigur! Pusă în centrul centrului, și cu logo-ul ansamblului pe ea, ca să fie lucrurile clare. Încă o parcare pe lateral, cu barieră, și cireașa de pe tort, și o parcare de suprafață, pe aleea centrala dintre blocuri! Și nu una așa, pentru câțiva vizitatori VIP, ci una mare, cu zeci de locuri!

Tomberoanele de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile tot la intrare sunt, și chiar la stradă.

Nu îmi este clar acum, uitându-mă din nou la poze, dacă sunt doar pentru rezidenți sau pentru tot cartierul. Am uitat să întreb, dar voi trece din nou pe acolo și revin cu informația exactă. La facilități comerciale de uz curent în complex, adică la parterele blocurilor, însă, stau foarte bine, mai bine decât multe alte ansambluri rezidențiale. Au magazine de folosință zilnică și alte servicii. Și fiind într-o zonă aglomerată a Bucureștiului, ajung repede și la tot felul de altele de care au nevoie în apropiere.

Complex Central e, așadar, un ansamblu rezidențial centrat aproape exclusiv pe funcționalitate. Și pe parcare, după cum am spus. Nu ai cum și nici de ce să te plimbi în jurul blocului, pe copiii mici nu-i poți lăsa nesupravegheați mai mult de câteva secunde, Ștefan cel Mare e Ștefan cel Mare, adică o circulație infernală, Vasile Lascăr nu e ca Ștefan cel Mare doar pentru că e mai îngustă, fiindcă altfel ar fi la fel. Prin urmare, dai mai puțin de 2,000 de Euro ca să-ți cumperi un metru pătrat la ei ca să ai un apartament nou și bine făcut și să-ți fie comod și toate la îndemână, nu ca să fie frumos când te uiți pe geam afară… (George Butunoiu – martie 2022)

*

Citiți și:

Luxul pentru middle class în marile ansambluri rezidențiale

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie 1 Development