Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Chopin 15A Residence - RB 422(Locul 122/354)

(boutique, 8 apartamente, anul construirii: 2022)
Chopin 15A Residence e cel mai nou dintre toate, și poate și de aceea e cel mai distinctiv arhitectonic și estetic, și cel mai bine cotat din zonă pe piața imobiliară, cu peste 5,500€/mp, mai ales că are doar două niveluri peste parter, spre diferență de ceilalți cu trei. Ceea ce înseamnă că și camerele sunt ceva mai înalte, deci alt standard de confort.
Amplasament: 73
Estetică exterioară: 64
Estetică interioară: 67
Funcționalitate: 48
Property INDEX: RB 422

Chopin 15A Residence, cel mai nou și mai bine cotat din zona sa

Cartierul Floreasca a fost proiectat urbanistic de arhitectul Rădulescu, soțul scriitoarei Maria Rădulescu, protectoarea din lumea aristocratică a lui Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, a Acterienilor. Fiind o familie cu mulți artiști (Magdalena Rădulescu, eleva lui Bourdelle și a lui Brâncuși era verișoara Doamnei), au decis ca străzile din noul cartier să poarte nume de compozitori. Conceptul de case mijlocii și blocuri mici, care nu le întrec în înălțime, pe străzi înguste, liniștite, pline cu copaci și flori, lor le datorăm, în bună măsură.

Strada Frederic Chopin e frumoasă și înverzită în jumătatea sa până la Ceaikovski. Aici au apărut multe blocuri noi, cum ar fi acesta din Chopin 15A, cele din Chopin 20 sau din Chopin 30B care au respectat liniile urbanistice generale ale cartierului, nedepășind trei niveluri și înălțimea vecinilor și încadrându-se bine în peisaj.

Chopin 15A Residence al lui George Gaiță, din câte știu, e cel mai nou dintre toate, și poate și de aceea e cel mai distinctiv arhitectonic și estetic, și cel mai bine cotat din zonă pe piața imobiliară, cu peste 5,500€/mp, mai ales că are doar două niveluri peste parter, spre diferență de ceilalți cu trei. Ceea ce înseamnă că și camerele sunt ceva mai înalte, deci alt standard de confort. Încă se lucrează la exterior, la gard și la zonele proprii de acces, așa că atunci când va fi totul gata acolo, cu siguranță că vor mai urca vreo câteva locuri bune în topul Property INDEX. (George Butunoiu – martie 2022)

Referințe:

Prețuri din anunțuri:

  • 5,500€/mp util (apartament 2 camere, 54mp util, et. 1) – mai 2022
  • 7,200€/mp util (apartament 4 camere, 128 mp util, parter, terasă 25mp, grădină 124 mp) – iunie 2022
  • 5,000€/mp util (apartament 5 camere, 241mp util, et. 2, terasă 39mp) – iunie 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...