Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Celeritas Residence - RM 399(Locul 164/328)

(6 - 12 niveluri, 35 apartamente)
I-au spus Celeritas Residence, probabil cu trimitere directă la traficul diabolic de pe străzile Polonă și Mihail Eminescu, fiindcă în latină înseamnă iuțeală, viteză, grabă, agitație, repezeală. Străzile Polonă și Mihail Eminescu ar putea să fie frumoase, sau chiar foarte frumoase acolo unde se taie ele aproape de parcurile Ioanid și Grădina Icoanei. Dar nu mai sunt.
Amplasament: 64
Estetică exterioară: 63
Estetică interioară: 68
Funcționalitate: 47
Property INDEX: RM 399
Celeritas Residence, Polona 37, GB Real Estate

Celeritas Residence, adică casa grabei, a iuțelii, a vitezei, repezelii și agitației în latină…

Străzile Polonă și Mihail Eminescu ar putea să fie frumoase, sau chiar foarte frumoase acolo unde se taie ele aproape de parcurile Ioanid și Grădina Icoanei. Dar nu sunt, fiindcă traficul e infernal în permanență acolo, dar mai ales pentru că primarii Bucureștiului îi tot îndeamnă pe șoferi, de 30 de ani încoace, să parcheze ilegal, care cum și unde vrea, să ocupe trotuarele și spațiile verzi – câte mai sunt ele. Pe Polonă mai sunt câțiva copaci, dar pe Eminescu mai deloc. Așa că să ai o casă acolo e ca și cum ai locui în mijlocul parcării de la Carrefour.

Nicolae Badea, cel care a făcut Computerland în anii 90, și Gabriel Dogaru, asociatul său în Radcom, au investit într-un bloc destul de mare, cu vreo 8 niveluri, pe care l-au terminat prin 2015 chiar la intersecția celor foste frumoase străzi. Chiar alături de un bloc mai mic și asemănător ca linie arhitecturală, dar cu patru etaje acela. I-au spus Celeritas Residence, probabil cu trimitere directă la traficul diabolic, fiindcă în latină înseamnă iuțeală, viteză, grabă, agitație, repezeală…

Clădirea e bine concepută, cu asimetrie bine controlată, două culori contrastante care o încadrează bine în spațiu, cu două intrări în garajul subteran suficient de îndepărtate de intrarea principală, încât să nu afecteze ansamblul estetic. Au un mic spațiu verde în față, surprinzător de bine îngrijit, cu arbuști decorativi destul de mari. Aparatele de aer condiționat sunt bine ascunse, balcoanele curate, nu am văzut nici măcar o singură cutie care nu ar fi avut ce să caute pe o fațadă cu o atât de mare vizibilitate. Ceea ce e remarcabil pentru o clădire mare, totuși. Prețurile vehiculate pentru apartamentele Celeritas Residence sunt de 4,500€/mp util. (George Butunoiu – martie 2022)

*

Referințe:

  • Despre București, oameni și clădiri (vedeți și articolele II + III din serie) – una dintre cele mai documentate descrieri ale zonei din jurul Bulevardului Dacia și al Parcului Ioanid, făcute de profesorul Dragoș Călin.
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...