Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Căderea Bastiliei 43 - RS 446(Locul 78/328)

(2 - 5 niveluri, 7 apartamente, anul construirii: 2009)
Verdeața e unul dintre markerii cei mai semnificativi ai clădirii. Dincolo de panorama verde care se vede de la etajele de sus și de Bucureștiul vechi, cu istorie și poezie, Căderea Bastiliei 43 are o curte cu grădină foarte frumoasă în spate, în care cei 7 locatari pot sta ca într-o adevărată casă de la țară, cu foișor, grătar, alei cu lămpi...
Amplasament: 74
Estetică exterioară: 69
Estetică interioară: 69
Funcționalitate: 57
Property INDEX: RS 446
Caderea Bastiliei 43 Property Index (residential) GB Real Estate

Căderea Bastiliei 43, unul dintre cele mai verzi blocuri din centrul Bucureștiului

Căderea Bastiliei e o stradă reprezentativă pentru ceea ce e Bucureștiul plin de contraste al zilelor noastre: marea clădire a ASE în capătul dinspre Piața Romană, mici case vechi de-o parte și de alta a șerpuitoarei străzi, cu copaci bătrâni și curți ca la țară, case mai mari, cu etaj, blocuri mai vechi și mai noi, cum ar fi diletantele arhitectural Hotel Unique sau sediul Allianz Țiriac, frumoasa Casa Espana, fostul restaurant Sangria, Crystal Tower din oțel și sticlă în capătul dinspre Iancu de Hunedoara.

Căderea Bastiliei 43 e un bloc mai puțin obișnuit, construit în 2009 de Nicolae Boștină și Silvia Costescu, aceasta din urmă fiind și arhitectă. Un bloc cu 5 etaje, lipit de-o parte și de cealaltă de două case vechi mici, cu câte un etaj fiecare. Proiectul a fost menționat în revistele de arhitectură și a primit chiar și un premiu la Anuala de Arhitectură din acel an, acela al Președintelui Filialei București. Mai ales pentru ingeniozitatea prin care arhitecta a reușit să strecoare o clădire destul de mare într-un spațiu pe care alții l-ar fi găsit imposibil: un teren îngust de doar 6.5m spre stradă și care se duce mult în spate, însă nici acolo drept, ci cotit. Descrie pe larg cum a reușit asta în articolul pe care l-am trecut și noi mai jos.

La îngustimea aceasta nu au putut face o parcare subterană, desigur,

așa că au pus-o la parter, semideschisă – primul lucru de care dai, și nu tocmai plăcut, când intri pe porțile de fier frumos făcute și bine încadrate în peisaj. Întregul ansamblu se încadrează destul de bine, trebuie spus, mai ales cu iedera care a înghițit o bucată întreagă de bloc, până sus. Verdeața, de fapt, e unul dintre markerii cei mai semnificativi ai clădirii. Dincolo de panorama verde care se vede de la etajele de sus și de Bucureștiul vechi, cu istorie și poezie, Căderea Bastiliei 43 are o curte cu grădină foarte frumoasă în spate, în care cei 7 locatari pot sta ca într-o adevărată casă de la țară, cu foișor, grătar, alei cu lămpi, și pot avea chiar destul de mulți invitați. Vara, în special, e ceva rar întâlnit într-o clădire cu locuințe colective.

Fiecare apartament e diferit, cu 4 duplexuri pentru care arhitecta a ales soluția de a face o singură ușă de intrare – la etajul de sus la apartamentul pe care l-am văzut eu, așa că pentru dormitoare cobori pe scară într-o incintă fără uși de ieșire. Conceptul acesta pare să fie generalizat în București, la apartamentele de acest tip, nu am văzut unul singur, măcar, care să aibă uși la ambele niveluri. Poate câștigă câțiva metri pătrați din holurile comune, însă pe de altă parte pierd câțiva clienți potențiali mai sperioși ori claustrofobi. Care clienți plătesc cam 4,000€/mp ca să locuiască în nesperat de înverzitul bloc din centrul orașului. (George Butunoiu – iunie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 4,000€/mp util (3 camere, 167 mp, 19 mp terasa, etaj 3-4) - iunie 2022

*

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...