Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

H1 Herăstrău - RS 455(Locul 62/328)

(2 - 5 niveluri)
Blocul H1 Herăstrău a fost printre primele nou construite în zonă după 89, și a ieșit în evidență, atrăgând privirile cu galbenul său oranj, în vremea în care foarte puține blocuri aveau altă culoare decât cenușiul alb-murdar moștenit de la vremurile comuniste.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 53
Estetică interioară: 64
Funcționalitate: 59
Property INDEX: RS 455
Bloc H1 Strada Herastrau 1 - GB Real Estate Property Index

Blocul H1 Herăstrău, reprezentantul oranj al urbanismului politic bucureștean

Împreună cu Calea Victoriei, de care a auzit orice român cu mult înainte să o fi și văzut, fiindcă apare în multe romane și filme, bulevardul Primăverii e una dintre cele mai cunoscute străzi din România, încă de pe vremea comuniștilor. Și asta fiindcă pe această stradă își avea Ceaușescu casa, unde e acum intersecția cu Mircea Eliade. După aceea, numele a iradiat către întregul păienjeniș de străzi din jur, ca să delimiteze și să desemneze culmea imobiliară a Bucureștiului, în termeni de orice: notorietate, marker social, dezirabilitate, eleganță etc. Și prețurile cele mai mari, pe cale de consecință.

Acum Bulevardul Primăverii e plin de mașini, dar copacii au rămas. Casele mari, boierești, au ajuns să fie privite de sus și înghesuite între blocuri și construcții noi. Unele mai frumoase, altele mai urâte, după cum au avut norocul la un arhitect bun cei care au scos banii din cont ca să le construiască. Au scăpat turbării urbanismului politic străzile care pleacă din Primăverii către Mircea Eliade: Herăstrău, Crângului, Heleșteului și altele câteva. Și asta mai ales pentru că mașinile nu au unde să se ducă pe ele, încoace și încolo. Și puține construcții noi pe acestea ultimele norocoase, care construcții, aproape axiomatic, nu fac decât să deranjeze privirea, prin contrast cu farmecul împrejurimilor.

Dar nici Blocul H1 Herăstrău nu a avut mult noroc,

pentru că e chiar în capătul urât al străzii – să-i spunem astfel doar prin comparație cu ce ar fi putut să fie. E chiar la intersecția cu Primăverii, unde e și marea aceea de mașini parcate care cum vrea el (sau ea), venite mai ales la restaurantele din jur, Trattoria Buongiorno, City Grill sau Caupona. Blocul H1 Herăstrău a fost printre primele nou construite în zonă după 89, din câte mi s-a spus, și a ieșit în evidență, atrăgând privirile cu galbenul său oranj, în vremea în care foarte puține blocuri aveau altă culoare decât albul-devenit-repede-gri-murdar-si-apoi-foarte-murdar de pe vremea comuniștilor. Iar ceva mai târziu a început să atragă atenția prin numeroasele panouri cu nume de firme, care îl fac să arate ca o sorcovă cu portocaliul culoarea dominantă.

Cei din Blocul H1 Herăstrău nu au avut norocul unui arhitect bun și vizionar. Sau o fi fost el bun la vremea lui, însă acum se fac altfel lucrurile. Și clădirile. Nu e urât blocul, însă e destul de banal. Or, prin contrast cu eleganța și cu renumele străzii și măsurat cu marile case din jur, banal nu înseamnă neapărat ceva neutru. Mai ales că aerele condiționate sunt nu doar la vedere, ci chiar sus pe zid. Dintre lucrurile de apreciat ar fi garajul subteran și că stau bine la accesul pentru cei cu dizabilități, neavând scări. O parte dintre chiriași (cel puțin) sunt nemulțumiți de calitatea construcției, la modul general. Sigur, ei fac comparație cu blocurile mai noi, care sunt la alte standarde arhitecturale, totuți, și care au acces la materiale de altă calitate, care nu existau pe vremea construirii sale…

Acum sunt multe firme în H1 Herăstrău, e posibil să fi întrecut deja numărul apartamentelor de locuit. Și voit sau nu, unele dintre ele contribuie semnificativ la colorarea și mai ostentativă a blocului, punându-nu un singur panou oranj cu numele lor pe clădire, un panou mare, să-l vezi din Eliade, ci trei astfel de panouri!!! (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri: 

  • 4,600€/mp util (4 camere, 125 mp, etaj 4, loc parcare) – august 2022

Bloc H1 Herastrau - Property Index (residential Nordului) GB Real Estate*

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...