Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Belvedere Residences - RAM 309(Locul 299/354)

(ansamblu rezidențial, 9 blocuri, 6 - 12 niveluri, 1074 apartamente, anul construirii: 2018)
Focusul e pe funcționalitate și pe costuri bine ținute sub control la Belvedere Residences, asta e evident, iar esteticul e marginal în preocupările lor, însă ar trebui să știe că există și arhitecți talentați care găsesc soluții extraordinare de construit cu bani puțini. Imaginație să ai...
Amplasament: 40
Estetică exterioară: 59
Estetică interioară: 62
Funcționalitate: 42
Property INDEX: RAM 309
Belvedere Residences, Property Index GB Real Estate

Belvedere Residences, o mare parcare cu niște blocuri în ea…

Pare o idee bună să faci un ansamblu rezidențial în cartierul de business Pipera, unde lucrează vreo sută de mii de suflete și în care nu e niciun bloc de locuințe în afara turnurilor UpGrpond Residence ale lui Papalekas, din câte se pare. Fie ești tânăr corporatist și vrei să muncești pe rupte ca să ajungi repede sus, sau să ai familia foarte aproape, sau ești manager cu greutate și vrei să ai o amantă la îndemână, în timpul programului, sau doar să vii să faci un duș și să te odihnești o juma de ceas… Iar dacă prețurile sunt accesibile, clădirile bine concepute arhitectural și bine construite, încă și mai bine. Și dacă ai alei înverzite, copaci, ronduri cu flori… ăăă … dar pare prea mult deja, asta chiar că nu se mai poate în contextul descris mai sus.

Puiu Popoviciu și-a făcut aceste calcule pragmatice când a lansat proiectul, în urmă cu mai mulți ani. Între timp se pare că a ajuns pe alte mâini, dar pentru clienți cred că e mai puțin relevant. Tot ansamblul este prevăzut să aibă 13 blocuri cu 1556 de apartamente. În acest moment sunt gata 9 dintre ele, cu locatarii deja instalați și cu spațiile comerciale funcționale. Sunt pe terenul viran de pe Fabrica de Glucoză, pe mâna dreaptă cum mergi către autostradă, vizavi de UpGround Towers.

Constructorii pe care îi cunosc mi-au confirmat că blocurile Belvedere Residences sunt bine făcute pentru felul acesta de locuințe accesibile, de volum. Bog’Art sunt firmă serioasă, cu palmares. Ideea cu un corp comun unificator la stradă, în care să fie tot felul de spații comerciale și de servicii mi se pare foarte bună, dar dacă ar fi fost și un pasaj de trecere acolo, de la un capăt la celălalt al ansamblului, mi s-ar fi părut și mai bună. Mai ales pentru iarna sau pe vreme de caniculă, să ajungi în orice punct fără să ieși din incintă. Și sunt sigur că în acest fel ar fi scăpat și de parcările acelea din față, din spatele și dintre blocuri, care fac praf toată imaginea, și ar fi făcut niște spații verzi. Practic, pe cât de mare e ansamblul acesta rezidențial, nu am văzut vreun loc în care să-ți vină să stai afară cu copilul sau la un pahar de vorbă cu noua vecină de peste cinci blocuri pe care tocmai ai întâlnit-o în Mega Image-ul de la parter.

Belvedere Residences, Property Index GB Real EstateFiindcă la tot ce înseamnă verde, Belvedere Residences stau foarte prost! Au câteva tufe ornamentale și au plantat câțiva copăcei de jucărie, însă de la un domeniu chiar la marginea câmpului te-ai aștepta la cu totul și cu totul altceva. Știu bine că toate acestea costă și vor să țină costurile sub control, și că întreținerea copacilor și a spațiilor verzi adaugă niște sume la întreținere care ar putea alunga câțiva cumpărători, dar sunt sigur că puteau găsi soluții mai bune decât ce au făcut ei acolo. Oricum, focusul e pe funcționalitate și pe costuri reduse, asta e evident, iar esteticul e marginal în preocupările lor, însă ar trebui să știe că există și arhitecți talentați care găsesc soluții extraordinare de construit cu bani puțini. Imaginație să ai…

Sunt multe anunțuri de vânzare pentru apartamentele din Belvedere Residences, și prețurile variază de pe la 2,000€/ mp, până aproape de 3,000. De ce să dai banii aceștia ca să-ți cumperi un apartament într-o parcare, pentru mine e greu de înțeles. Dar la vârsta mea nu sunt în eșantionul target reprezentativ, într-adevăr… (George Butunoiu – august 2022)

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Dezvoltator Ioannis Papalekas
Companie Blandon Enterprises Limited