Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Belgrad 5 - RS 498

2 - 5 niveluri, 13 apartamente, anul construirii: 2015
investitor: Mircea Lucescu
De la poet la fotbalist... În Belgrad 5 a fost casa în care a locuit între 1968 și 1995 marele poet (mulți îi spun „marele poet creștin ortodox”) Ioan Alexandru. Pe placa memorială de pe colțul blocului scrie că poetul a trăit între 1941 și 1996, nefiind prea clar pentru cei care au pus-o ce s-a mai întâmplat cu acesta până în 2000, când a murit.
Amplasament: 92
Estetică exterioară: 59
Estetică interioară: 73
Funcționalitate: 50
Property INDEX: RS 498 (Locul 22/623)
Belgrad 5, Property INDEX (residential) GB Real Estate

Dacă e să locuiești la bloc, greu de imaginat ceva mai bun în București decât Belgrad 5

E o minune să locuiești pe Strada Belgrad din București. Probabil cea mai scurtă stradă din faimosul cartier aristocratic al orașului, în Parcelarea Bonaparte-Mora, între străzile Londra și Praga și paralelă cu strada Varșovia, care apare și ea aici pe site, cu La Gloire Elite. Îi cunosc fiecare fir de iarbă pentru că mulți ani am avut aici biroul, într-o somptuoasă vilă.

Poetul Ioan Alexandru

La numărul 5 a fost casa în care a locuit între 1968 și 1995 marele poet (mulți îi spun „marele poet creștin ortodox”) Ioan Alexandru. Pe placa memorială de pe colțul blocului scrie că poetul a trăit între 1941 și 1996, nefiind prea clar pentru cei care au pus-o ce s-a mai întâmplat cu acesta până în 2000, când a murit.

Ioan Alexandru a fost și un mare Profesor. Fără îndoială, cel mai iubit dintre toți profesorii de la Facultatea de Litere a Universității din București în anii 80, când eram și eu student și când ocupam de dimineață locul în amfiteatru la cursul lui, ca să nu rămânem pe dinafară. Veneau studenți de la toate universitățile și facultățile doar ca să-l vadă și să-l asculte, și chiar mulți nestudenți, ceea ce în timp a devenit o adevărată problemă pentru studenții lui „de drept” de la Litere, care pur și simplu nu mai reușeau să intre la curs.

Dar revenind la frumoasa stradă, sigur că nimeni nu ar fi vrut să vadă un bloc acolo. Însă cel din Belgrad 5, construit de Mircea Lucrescu, un om din fotbal, e, din fericire, decent, neinvaziv, se încadrează bine în peisaj. Vara, mai ales, pe această stradă plină cu mari copaci bătrâni, abia se vede printre coroanele lor. Stil arhitectural foarte discret, cuminte, timeless classic. Bine întreținut, curat, hol generos, chiar luxos. (George Butunoiu – septembrie 2022)

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...