Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Batiștei 26 - RM 424

(6 - 12 niveluri, 18 apartamente)
Batiștei 24 e, așadar, un bloc solid, serios, auster, făcut ca să locuiești în el și să te uiți la frumoasa stradă de la fereastră, nu să te uiți la propriul tău bloc. Așa au considerat dezvoltatorul și arhitectul că trebuie. Și îți iau cam 4,000€/mp pentru asta...
Amplasament: 77
Estetică exterioară: 59
Estetică interioară: 60
Funcționalitate: 45
Property INDEX: RM 424 (Locul 119/373)
Batistei 26, GB Real Estate Quality property Index (residential)

Batiștei 26, blocul frigid dintre palate…

Porțiunea aceea din strada Batiștei, între Calderon și Caragiale, e cea mai frumoasă. O stradă șerpuitoare de la un capăt la celălalt, cu istorie, cu poezie, cu cele două biserici, Batiștei și Oțetari, acolo de sute de ani, cu case vechi, unele de mari boieri.

Blocul cu șase niveluri Batiștei 26 e construit de curând, și e înconjurat de mici palate: Palatul Spayer în stânga, acum în plină renovare, Palatul Lahovary, complet renovat, Palatul Curții de Justiție, un alt mic palat ceva mai în dreapta. Arhitectura sa nu are nimic de-a face cu eleganța iluștrilor săi vecini, însă nici de rău nu poți spune ceva: e un bloc cuminte, conservator, frigid, cum spunea un agent imobiliar, care nu vrea să iasă în evidență decât prin contrastul dintre banalitatea sa și ceea ce însemna estetica urbană pentru oamenii de acum o sută de ani. Vorbesc acum despre cum se vede din stradă, dar, mai ales, despre cum arată în interior, intrarea, holurile întunecoase, garajul…

Au împărțit intrarea principală în două uși: banca de la parter a luat-o pe cea din stânga, locatarii intră prin dreapta, pe un hol la fel de comun cum e toată clădirea. Însă spațiul e bine întreținut, curat, proiectat strict funcțional, nimic în plus. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice și scările sunt destul de multe. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei.

Batiștei 26 e, așadar, un bloc solid, serios, auster, făcut ca să locuiești în el și să te uiți la frumoasa stradă de la fereastră, nu să te uiți la propriul tău bloc. Așa au considerat dezvoltatorul și arhitectul că trebuie. Și îți iau cam 4,000€/mp pentru asta… (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 4,100€/mp util (3 camere, 79 mp, et. 4) – ianuarie 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...