Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Barrio Residence - RM 382

(6 - 12 niveluri, 45 apartamente)
Barrio Residence au vândut cu 2,500€/mp apartamentele dintr-un bloc care ar fi putut arăta bine, dar ceea ce observi mai întâi, adică ceea ce e la nivelul ochilor, arată lamentabil. Dacă ar fi făcut acest bloc cei de la One United Properties, ar fi pus câteva statuete în locul mașinilor, și pac!, le-ar fi dat cu 4,000...
Amplasament: 58
Estetică exterioară: 55
Estetică interioară: 77
Funcționalitate: 51
Property INDEX: RM 382 (Locul 194/373)
Barrio Residence - Property Index (residential) GB Real Estate

Nu s-au prins încă cei de la Barrio Residence că și esteticul vinde bine, nu doar funcționalul…

Barrio Residence e un bloc destul de mare, construit în 2018 chiar vizavi de Piața 1 Mai, adică peste bulevardul Ion Mihalache, și lipit de un bloc comunist, la fel de mare, dar urât și murdar. Urât și murdar e blocul vechi, adică. Fiindcă cel nou e încă în formă maximă, cu foarte puține și mici semne de degradare incipientă, deși e gri deschis, aproape alb. Ar părea monocolor, dacă nu ai observa marginea din dreapta de o surprinzătoare culoare maro – interesant efectul.

La parter are spații comerciale, cărora le-a făcut surpriza să le pună o oribilă parcare de suprafață peste trotuar, chiar lipită de vitrinele oamenilor! Au parcare subterană, desigur, dar nu s-au abținut să pună vreo câteva locuri și la suprafață. Și nu oriunde, ci chiar în fața blocului, unde îți care privirea mai întâi și mai întâi!

În loc să facă un mic spațiu verde, ceva decorativ, plăcut ochiului și inimii.

Și să crească astfel și valoarea clădirii, și a apartamentelor și a chiriilor pe care le pot lua pe spațiile acelea ascunse după mașini. Măcar la disability access stau foarte bine: nicio treaptă, oricât de mică, pentru cei cu dizabilități motrice (fizice), lifturile suficient de încăpătoare.

Se cunoaște obsesia bucureștenilor pentru locurile de parcare, oriunde, oricum. Prin urmare, cei de la Barrio Residence or fi considerat că s-au adaptat cererii. Numai că nu par să se fi prins că între timp bucureștenii au început să fie dispuși să plătească mult mai mult pentru estetică și eleganță, pentru lucrurile frumoase. Au vândut cu 2,500€/mp apartamentele dintr-un bloc care ar fi putut arăta bine, dar ceea ce observi mai întâi, adică ceea ce e la nivelul ochilor, arată lamentabil. Dacă ar fi făcut acest bloc cei de la One United Properties, ar fi pus câteva statuete în locul mașinilor, și pac!, le-ar fi dat cu 4,000… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...