Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Barbu Delavrancea 31-33 - RS 419(Locul 129/328)

(2 - 5 niveluri, 12 apartamente)
Barbu Delavrancea 31-33 e în zona norocoasă a frumoasei străzi, la capătul dinspre Docenților. Nu e un bloc urât, dar nici ceva să ții minte după ce ai trecut de el. Poate cu excepția copertinelor învechite ale celui de la primul etaj...
Amplasament: 77
Estetică exterioară: 59
Estetică interioară: 59
Funcționalitate: 51
Property INDEX: RS 419
GB Real Estate Property Index - 31-33 Barbu Delavrancea

Barbu Delavrancea 31-33 e încă în partea frumoasă a străzii

Barbu Delavrancea e o stradă interesantă care arată vizual, auditiv și olfactiv cum s-a făcut în România trecerea de la aristocrația interbelică elegantă la urbanismul comunist. Și e una dintre puținele străzi mari ale Bucureștiului cu un singur capăt, pentru că se înfundă, se oprește și nu trece peste fosta grădină de vară a lui Gheorghe Gheorghiu Dej, din capătul dinspre Arcul de Triumf – terenul ajuns la Dan Ioan Popescu, pe care construiește acum doamna Cherecheș marele ansamblu de la Kiseleff 45.

Să o luăm în sens invers, de la numărul 63 către numărul 1: strada se înfundă cu porțile de fier ale Complexului Rezidențial Barbu Delavrancea, cel care e spate în spate cu fostele grădini ale lui Gheorghiu Dej. Acolo e foarte frumoasă strada, foarte verde, una dintre cele mai liniștite și mai elegante din tot orașul. După Docenților mai scade puțin, dar tot frumoasă și elegantă rămâne, până se apropie de Spitalul SRI și de bulevardul Ion Mincu, deja circulat intens pe patru benzi. După ce trece de bulevard are Parcul Kiseleff pe mâna stângă, foarte frumos, desigur, și câteva case vechi pe dreapta. Dar după ce se termină parcul încep marile blocuri comuniste, cu marile probleme și cu tot ce mai înseamnă ele, în crescendo, până ajungi la jungla urbanistică postdecembristă de pe Ion Mihalache.

Barbu Delavrancea 31-33 e în zona norocoasă a frumoasei străzi, la capătul dinspre Docenților. A fost construit de Radu Mitrofan, cel care are mai multe blocuri în topul nostru: Gogol 4, Teheran 22, Gheorghe Brătianu 18 sau Mircea Eliade 32. Nu e un bloc urât, dar nici ceva să ții minte după ce ai trecut de el. Poate cu excepția copertinelor învechite ale celui de la primul etaj… Un ciclu arhitectural anterior, dar deloc îndepărtat (2000-2010), cu aparatele de aer condiționat pe perete, cu o poartă de fier simplă, pur funcțională, fără vreo intenție decorativă. Apartamentele se închiriază aici cu 12-14€/mp pe lună, și stă lume bună acolo, printre care și un prieten apropiat al meu, ambasadorul unei țări occidentale. (George Butunoiu – februarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 17,000€ un loc de parcare – mai 2022
  • 733€/mp (vânzare boxă la subsol, 6mp) – iunie 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...