Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Barbu Delavrancea 19 - RS 452(Locul 69/354)

(2 - 5 niveluri, 10 apartamente, anul construirii: 2014)
Barbu Delavrancea 19 e un bloc rezidențial construit acum aproape zece ani și a fost puțin înaintea vremurilor sale din punct de vedere arhitectural, al culorilor și contraselor, al detaliilor decorative, dacă e să-l măsurăm cu ce se construia încă atunci.
Amplasament: 78
Estetică exterioară: 63
Estetică interioară: 76
Funcționalitate: 44
Property INDEX: RS 452
GB Real Estate Property Index - 19 Barbu Delavrancea

Blocul Barbu Delavrancea 19 a fost înaintea vremurilor sale când l-au construit

Barbu Delavrancea e o stradă interesantă care arată vizual, auditiv și olfactiv cum s-a făcut în România trecerea de la aristocrația interbelică elegantă la urbanismul comunist. Și e una dintre puținele străzi mari ale Bucureștiului cu un singur capăt, pentru că se înfundă, se oprește și nu trece peste fosta grădină de vară a lui Gheorghe Gheorghiu Dej, din capătul dinspre Arcul de Triumf – terenul ajuns la Dan Ioan Popescu, pe care construiește acum doamna Cherecheș marele ansamblu de la Kiseleff 45.

Să o luăm în sens invers, de la numărul 63 către numărul 1: strada se înfundă cu porțile de fier ale Complexului rezidențial Barbu Delavrancea, cel care e spate în spate cu fostele grădini ale lui Gheorghiu Dej. Acolo e foarte frumoasă strada, foarte verde, una dintre cele mai liniștite și mai elegante din tot orașul. După Docenților mai scade puțin, dar tot frumoasă și elegantă rămâne, până se apropie de Spitalul SRI și de bulevardul Ion Mincu, deja circulat intens pe patru benzi. După ce trece de bulevard are Parcul Kiseleff pe mâna stângă, foarte frumos, desigur, și câteva case vechi pe dreapta. Dar după ce se termină parcul încep marile blocuri comuniste, cu marile probleme și cu tot ce mai înseamnă ele, în crescendo, până ajungi la jungla urbanistică postdecembristă de pe Ion Mihalache.

Barbu Delavrancea 19 e un bloc rezidențial construit acum aproape zece ani

de către cei de la Aaylex – pentru care mulți agenți imobiliari îl mai alintă și ca blocul Cocorico. La fel ca și pe cel din Dante 6-10, tot de ei făcut. A fost puțin înaintea vremurilor sale din punct de vedere arhitectural, al culorilor și contraselor, al detaliilor decorative, dacă e să-l măsurăm cu ce se construia încă atunci. Materialele sunt de calitate, urmele de degradare sunt încă insignifiante. Scările și holurile comune sunt relativ înguste, au preferat să pună cât mai mult spațiu la cele zece apartamente. Blocul apare poștal pe Delavrancea, însă acolo e doar latura sa îngustă. El e așezat pe Nicolae Ionescu, de fapt, chiar în spatele Spitalului SRI, care nu dă cea mai frumoasă priveliște, totuși, în special celor de la nivelurile de jos. Are o singură intrare, pe mijloc.

Au portar cu fes tricotat și cu uniformă, care ține curat deskul, dar pe care nu l-au învățat încă să vorbească și să se poarte frumos cu vizitatorii. Și se vede că vizitatorii nu-i interesează prea tare, de vreme ce au pus interfoanele pe un perete care nu e adăpostit, stai în ploaie până termini conversația cu locatarul care stă bine-mersi, uscat la adăpost. Iar de vizitatorii cu dizabilități i-a interesat și mai puțin! Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran cu intrarea de pe Delavrancea, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei… Apartamentele din Barbu Delavrancea 19 se vând cam cu 5,000€/mp util. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Prețuri din anunțuri:

  • 3,400€/mp construit (terasa inclusă) (3 camere, 112 mp util, terasă 94 mp, parter, loc de parcare) – noiembrie 2021
  • 4,600€/mp construit (terasa inclusă) (4 camere, 137 mp util, terasă 37 mp, et. 2, etaj 4, loc de parcare) – noiembrie 2021
  • 5,000€/mp construit (terasa inclusă) (penthouse 5 camere, 191 mp util + terasă 82 mp, etaj 5, două locuri de parcare) – noiembrie 2021
  • 5,100€/mp construit (4 camere, 174 mp utili, 26mp terasa, etaj 2, loc parcare) – iunie 2022
  • 5,100€/mp construit (4 camere, 174 mp utili, 26mp terasa, etaj 4, loc parcare) – iunie 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...