Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Banu Antonache 59 - RS 290(Locul 294/328)

(2 - 5 niveluri, 7 apartamente)
Despre cele trei clădiri din Piața Floreasca, Banu Antonache 43, Banu Antonache 59 și Banu Antonache 63, nu sunt multe de spus, așa că fac un singur text pentru toate trei. Primul e cel mai mic și chiar față în față cu piața, cel de la 59 e față în față cu Banu Antonache Offices, fostul Fabian Business Center al lui Patriciu, și e blocul cu Cau, un foarte bun restaurant la parter, iar 63 e imediat alături.
Amplasament: 64
Estetică exterioară: 22
Estetică interioară: 27
Funcționalitate: 44
Property INDEX: RS 290
Banu Antonache 59 - Property Index (Floreasca residential)

Piața de legume le trage mult în jos pe Banu Antonache 43, Banu Antonache 59 și pe Banu Antonache 63…

Despre cele trei clădiri din Piața Floreasca, Banu Antonache 43, Banu Antonache 59 și Banu Antonache 63, nu sunt multe de spus, așa că fac un singur text pentru toate trei. Banu Antonache e o stradă medie ca lungime, care începe din colțul parcului Floreasca, chiar de la ansamblul One Mircea Eliade, și se termină în Cornescu, la Nasul Roșu. E paralelă cu Calea Floreasca, între cele două fiind fostul mare complex de la Piața Floreasca. Care e acum împărțit în bucățele, dintre care cele mai cunoscute sunt Agora Floreasca, pe partea cu Calea Floreasca, unde e cea mai mare concentrare de restaurante bune din București, și Piața Floreasca, pe partea cu Banu Antonache, flancată și ea de restaurante.

E o zonă comercială intens circulată, desigur, și piața și restaurantele despre care am scris mai sus nu sunt singurii „contributori” la marea îmbulzeală, ci și numeroasele clădiri de birouri din zonă, unele chiar foarte mari. Nu e de mirare, așadar, că în „hot spot-ul” dintre Călinescu și Puțul lui Zamfir cu greu poți imagina ceva cât de cât luxos din punct de vedere rezidențial.

Cele trei blocuri, Banu Antonache 43, Banu Antonache 59 și Banu Antonache 63, nu sunt prea recente, sunt de dinaintea marii crize. Primul e cel mai mic și chiar față în față cu piața, cel de la 59 e față în față cu Banu Antonache Offices, fostul Fabian Business Center al lui Patriciu, și e blocul cu CAU, un foarte bun restaurant la parter, iar 63 e imediat alături. Dintre toate, Banu Antonache 63 se ține mai bine, e făcut cu ceva mai multă pricepere arhitecturală și e mai îngrijit. Apartamentele se vând aici cu puțin peste 2,000€/mp util, adică la fel ca în Andrei Popovici 5B sau ca în bine făcutele blocuri comuniste din anii 80 ale mini-cartierului dintre Beller și Floreasca. Iar la închiriere pe la 10€/mp. (George Butunoiu – ianuarie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 2,270€/mp construit (penthouse-duplex, 4 camere, 150 mp utili, 90 mp terasa, etaj 4, loc parcare) – mai 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...