Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Arghezi 24 Luxury Residence - RM 387(Locul 186/328)

(6 - 12 niveluri, 15 apartamente)
La o primă privire, Arghezi 24 Luxury Residence ar părea un proiect aproape identic cu La Maison Residence din Dumbrava Roșie. Numai că la Ioanid au păstrat doar zidul fațadei vechi, cu rol decorativ, pe când aici a rămas bucata întreagă de casă din față, în care e un apartament în toată regula, distinct, separat.
Amplasament: 63
Estetică exterioară: 64
Estetică interioară: 57
Funcționalitate: 47
Property INDEX: RM 387
Arghezi 24 Luxury Residence, GB Real Estate Quality property Index (residential)

De ce nu reușesc Arghezi 24 Luxury Residence să vândă mai scump?

Locul acela din spatele Teatrului Național cred că sintetizează pe câțiva metri pătrați tot ce înseamnă Bucureștiul de azi, cu toate extremele și contrastele lui, cu mizeria și luxul laolaltă. Bucureștiul vechi și nou deopotrivă, cu case mici, case mari și case de roman, cum ar fi Palatul Maurice Blank sau ARLUS, fostul Palat al Societății Funcționarilor Primăriilor Municipiului București. Iar mai spre zilele noastre și cele care vor veni, spectaculosul Centralis pe care îl pregătește Sachin, clădiri de birouri făcute pentru că se putea, fără mare personalitate, și câte și mai câte.

Șantierul imens de vizavi va umple Argheziul de praf și de zgomot multă vreme de acum înainte. Mizeria a fost oricum dintotdeauna pe străzile înguste ale întregului centru vechi, și va fi acolo încă patru ani. Sau opt, sau zece, sau forever…

Acolo, unde Arghezi se taie cu Batiștei, sunt trei case mari boierești, lipite una de cealaltă. Arghezi 24, condominiumul despre care scriu acum, e legat de casa din mijloc. Dar uitându-ne la poze, vedem că aceasta a fost una cu cea din stânga, de pe colț, pentru că arhitectura e identică și pentru că cea din mijloc nu are intrare directă din stradă. Probabil că la un moment dat a fost împărțită între doi proprietari, așa ca aceea din stânga nu a mai intrat și ea în proiect.

Lucrurile stau cam așa: familia care are casa din mijloc, și care trăiește departe de România, a obținut autorizația să construiască un bloc în spatele ei. Însă unul lipit de casă, cu care face corp comun, de fapt. La o primă privire, Arghezi 24 ar părea un proiect aproape identic cu La Maison Residence din Dumbrava Roșie. Numai că la Ioanid au păstrat doar zidul fațadei vechi, cu rol decorativ, pe când aici a rămas bucata întreagă de casă din față, în care e un apartament în toată regula, distinct, separat.

Dată fiind configurația întortocheată și limitările legislative legate de conservarea patrimoniului, au fost obligați să facă multe contorsiuni arhitectonice, dintre care unele cu ceva prejudicii estetice. De pildă, intrarea nu e din stradă, ci pe gangul de la intrarea trăsurilor. Au făcut o ușă absolut banală de intrare în clădire în stânga, cu mult sub valoarea fațadei. Și gangul continuă mult până în spate, unde e intrarea de la garajul subteran.

Încă se mai lucrează la interior, așa că e posibil ca un arhitect bun să găsească o soluție ingenioasă prin care să aducă ceva mai multă lumină și culoare acestui punct focal al oricărei clădiri, care îi poate ridica sau scădea valoarea, și nu cu puțin. De intrare vorbesc, desigur… Și pentru că tot am ajuns la bani, de spus că apartamentele aici se vând cam cu 4,000€/ mp. (George Butunoiu – martie 2022)

Prețuri din anunțuri:

  • 2,700€/mp util (terase incluse) (2 camere, 59 mp, terasă 50 mp, et. 3) – februarie 2022
  • 3,000€/mp util (2 camere, 79 mp, fără terasă, et. 2 și et. 3) – februarie 2022
  • 3,600€/mp util (2 camere, 79 mp, fără terasă, et. 4) – februarie 2022
  • 3,600€/mp util (terase incluse) (duplex, 128 mp + 52 mp terasă, et. 5 și 6) – februarie 2022
  • 5,000€/mp util (duplex, 167 mp, et. 5+6) – februarie 2022
Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...