Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Arcadia Apartments Domenii - RAM 442

ansamblu rezidențial, 4 blocuri, 6 - 12 niveluri, 520 apartamente
investitor: Dan Șucu, constructor: Conarg
Văzând Arcadia Apartments Domenii, se pare că dezvoltatorul, Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, alături de Valentin Vișoiu, care deține constructorul argeșean Conarg, au ales varianta austerității nemțești, cu clădiri bine concepute și construite, dar cu facilități sociale minime, pentru a putea ține bine costurile și prețurile sub control.
Amplasament: 72
Estetică exterioară: 71
Estetică interioară: 74
Funcționalitate: 54
Property INDEX: RAM 442 (Locul 105/623)
Preț mediu de vânzare: 2,900€/mp util
Preț mediu de închiriere: 10€/mp util
Arcadia Apartments Domenii, Property Index GB Real Estate

Arcadia Apartments Domenii, un lucru conceput și făcut nemțește. Ordine, disciplină, sobrietate.

În ultimii ani se observă o mai bună segmentare a clientelei pe piața imobiliară și o separare mai clară a tipologiilor de oferte rezidențiale pentru clase și categorii sociale și profesionale mai bine conturate și delimitate. Bogații cu bogații, luxul cu luxul, middle classul cu middle classul, fiecare cu a lui și cu ai lui. Așa e și în Occident, așa e cel mai eficient, asta e normalitatea – fie că place sau nu sexomarxiștilor sau celor prea idealiști. Prin urmare, diferențele de destinatari și de obiective vor fi din ce în ce mai nete la și ansamblurile rezidențiale, vizibile de la distanță: ăsta e pentru ăia, celălalt pentru ceilalți.

Asta e una. Pe de altă parte, dezvoltatorii au observat că facilitățile sociale pentru uzul comunitar privat al rezidenților marilor ansambluri (piscine, saune, săli de sport, promenade etc.) sunt mai puțin folosite decât se estima. Și prin urmare, valoarea lor de ancore comerciale e mai redusă, multe ajungând să coste mai mult decât produc. În plus, pentru mulți locatari costurile pentru întreținerea lor curentă, care se adaugă la cheltuielile lunare, sunt întotdeauna o problemă mai serioasă decât credeau. În euforia începutului, când vezi cât de frumoase sunt toate în jur, ți se par mereu mai ieftine decât sunt în realitate. Și e normal să fie astfel, orice student din anul I de la Psihologie îți poate explica mecanismele.

Așadar, știind suma pe care cei din segmentele vizate și-o permit și sunt dispuși să o plătească, investitorii și dezvoltatorii trebuie să-și facă multe calcule ca să vadă cu ce se pot încadra în aceasta, la un nivel rezonabil de profit: calitate mai mare a construcției sau mai multe facilități sociale, mai mult confort interior, în apartamente, sau să lase o parte și către exterior, către incintă, au un brand de construit și de întreținut în timp, sau e un proiect one shot, după ce vând tot nu-i mai interesează ce cred clienții despre brand, iar dacă se apucă de altul, îi dau un alt nume?

Văzând Arcadia Apartments Domenii,

se pare că dezvoltatorul, Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, alături de Valentin Vișoiu, care deține constructorul argeșean Conarg, au ales varianta austerității nemțești, cu clădiri bine concepute și construite, dar cu facilități sociale minime, pentru a putea ține bine costurile și prețurile sub control și pentru a asigura costuri rezonabile de mentenanță pentru locatari. La fel ca și Luxuria Residence. Ce am scris despre Luxuria, se potrivește foarte bine și aici.

Arcadia Apartments Domenii are unul dintre cele mai bune amplasamente pentru un ansamblu rezidențial mare, cu peste 500 de apartamente. Sunt pe la Parcul Copilului, cu baza sportivă Cireșarii, în spatele blocului Domenii Park. O zonă liniștită, cu redus trafic, cu acces pietonal din cinci străzi diferite. Foarte aproape de Piața Domenii, esențială pentru aprovizionare, nu departe de Parcul Herăstrău, de centru. În această fază (faza a doua de dezvoltare, cum o numesc ei), au patru blocuri mari date în folosință, cu 520 de apartamente, urmând ca în 2024 să fie gata întregul complex rezidențial, cu încă 245 de apartamente în trei noi blocuri.

Cum arată blocurile și incinta se vede bine în poze, nu e nevoie de multe explicații.

Sistemul clasic de clădiri dispuse în jurul unui spațiu verde sau părculeț comunitar privat. Aparatele de aer condiționat puse jos pe balcoanele transparente, dar puțin vizibile din exterior. Locatarii respectă destul de bine regulile, am numărat doar șapte care-și usucă rufele pe balcon, și aceia pe stative mobile joase, nu pe sârme atârnate de tavane, ca în Italia. Nici butoaie cu varză nu am văzut pe balcoane, nici dulapuri cu scule. Interioarele la fel de minimaliste și ele, sobre, curate, disciplinate, alb-negru-gri, strictul necesar funcțional.

Culoare rosie la Arcadia Apartments DomeniiPărculețul e bine amenajat și întreținut, cu alei la fel de nemțești, drepte și perpendiculare una pe alta, simetrie, frate! Câțiva copaci mici, abia plantați, va trece multă vreme până vor face ceva umbră. Niște brazi care par să se fi prins bine în pământ, arbuști ornamentali pe margine. Multe felinare joase, de sol, cu globuri, noaptea fac o atmosferă interesantă. Nu am văzut nicio bancă în părculeț, nimic pentru copii, ceea ce spune multe și destul de clar despre concept. Singurele culori care ies din context sunt roșul de la hidrantul de incendiu și galbenul de la țevile de gaze (foto dreapta). Dar și acelea pentru că e obligatoriu prin lege să fie așa. Altfel cred că le-ar fi integrat și pe ele în peisaj.

Singurele linii neperfectdrepte de la Arcadia Apartments Domenii

sunt la racordul de la hidrantul de incendiu, de care îmi amintesc și acum, pentru disonanța sa care mi-a sărit în ochi în context, dar și acela îndoit la un perfect unghi de 90 de grade, și la lămpile de sol din parc, perfect sferice și aliniate, desigur, albe pe socluri negre. Prețurile apartamentelor ceva mai mici decât la concurența directă din apropiere, doar 2.747,09853234114€/mp util, față de 3,018.58012195122€/mp util la Luxuria Residence.

Un al avantaj la Arcadia Apartments Domenii este că poți primi apartamentul gata și complet mobilat și echipat, cu mobilă, saltele și chiar lenjerie, aparatură de bucătărie de la Mobexpert – firma lui Dan Șucu, acționarul principal, după cum am scris. Nu știu exact care e aranjamentul financiar, dar sunt convins că o primești la un preț mai avantajos decât dacă le-ai cumpăra separat din magazinele lui sau din altele. (George Butunoiu – martie 2022)

Citiți și:

Prețuri din anunțuri

Vânzare:

  • 2,900€/mp util (2 camere, 57 mp, etaj 2, 1 loc parcare) - februarie 2022

Închiriere:

  • 10€/mp util (2 camere, 50 mp, etaj 4, 1 loc parcare) - iunie 2022

Referințe:

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...