Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Andrei Mureșanu 11-13 - RS 453(Locul 67/328)

(2 - 5 niveluri, 6 apartamente)
S-au renovat multe case pe strada noastră, însă nu s-a construit nimic nou până la acest bloc din Andrei Mureșanu 11-13. Și nici după el. Așa că am fost cu toții îngrijorați când am văzut șantierul acolo, chiar în mijloc, la intersecția cu Emile Zola. A ieșit până la urmă blocul care se vede în poze, din mâna unui arhitect nu foarte inspirat.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 55
Estetică interioară: 59
Funcționalitate: 53
Property INDEX: RS 453
Andrei Muresanu 11-13, Property Index GB Real Estate

Ceva ce ar fi trebuit să arate altfel în Andrei Mureșanu 11-13

Am de aproape 30 de ani birourile pe Andrei Mureșanu, chiar alături de ei, așa că știu fiecare piatră de pe această stradă și din cartier. E una dintre cele mai frumoase străzi ale Bucureștiului, cu copaci bătrâni, case vechi de oameni înstăriți, toate, fără excepție, cu istorie și poezie. Jeni Acterian a locuit aici, chiar în casa din capătul cu Piața Confederației Balcanice, azi Piața Dorobanților. Regele Mihai a avut și el o casa, stă Marian, bunul meu prieten în ea. Mai locuiesc ambasadori, actori cunoscuți, doi sculptori și alți artiști, mari avocați.

Avem unii dintre cei mai mari copaci din București, care vara își unesc coroanele și se face un tunel verde compact, cum rar mai vezi altundeva. Eu stau cu geamul deschis și pun alune pe balcon, iar veverițele coboară repede din să le ia. S-au renovat multe case pe strada noastră, însă nu s-a construit nimic nou până la acest bloc din Andrei Mureșanu 11-13. Și nici după el. Așa că am fost cu toții îngrijorați când am văzut șantierul acolo, chiar în mijloc, la intersecția cu Emile Zola, în 2006-2007. A ieșit până la urmă blocul care se vede în poze, din mâna unui arhitect nu foarte inspirat (Desenatura Atelier de Proiectare), plătit de către Constantin Dumitrescu și Ioan Daniel Dumitrescu, așa cum reiese din acte.

Nu e el cel mai urât din cartier, însă dacă tot l-au făcut, măcar să fi angajat un proiectant mai talentat. Iar după câțiva ani i-au mai făcut și o supraînălțare – greu de spus cu ce aprobare, pentru că nu e nimic atât de înalt pe toată strada. Bine, măcar, că i-au făcut garaje subterane și o grădiniță în față, care-i mai pierde puțin în peisaj. În rest, aere condiționate sus pe pereți, partea dinspre Zambaccian pur funcțională. Sunt foarte puține apartamente și sunt toate birouri, cu excepția unuia singur, cred. (George Butunoiu – decembrie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...