Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Alia Apartments - RAT 444

(ansamblu rezidențial, 3 blocuri, 13 niveluri sau +, 124 apartamente, anul construirii: 2010)
Și partea de concept de ansamblu a fost diferită la Alia Apartments. Nu au făcut blocuri identice în jurul unei grădini private, ca toți ceilalți, ci un turn cu 20 de etaje și două blocuri mai mici, unul cu 8 și unul cu 6, dispuse radial, cu o neobișnuit de mare și de bine amenajată recepție comună, din care lipsesc doar câteva canapele ca să obțină nota maximă la visitor friendliness.
Amplasament: 63
Estetică exterioară: 77
Estetică interioară: 88
Funcționalitate: 69
Property INDEX: RAT 444 (Locul 84/373)
Alia Apartments Complex, Property Index GB Real Estate

Alia Apartments, pionierii rezidențialului premium pe înălțime din București

Să asociezi în aceeași frază cuvinte ca rezidențial premium sau chiar lux, pe de o parte, și înălțime, turn, ansamblu, complex, pe de altă parte, era greu de conceput înainte de marea criză din 2008. Totuși, cei de la Alia Apartments au mizat pe asta, și chiar în perioada cea mai dificilă, reușind să fie gata în 2010. Au fost primii care au pus pe piață un astfel de concept îndrăzneț. Și foarte riscant pe vremea aceea, să recunoaștem!

Și partea de concept de ansamblu a fost diferită. Nu au făcut blocuri identice în jurul unei grădini private, ca toți ceilalți, ci un turn cu 20 de etaje și două blocuri mai mici, unul cu 8 și unul cu 6, dispuse radial, cu o neobișnuit de mare și de bine amenajată recepție comună, din care lipsesc doar câteva canapele ca să obțină nota maximă la visitor friendliness.

Acuma, desigur, doar cei din turn au o priveliște panoramică asupra orașului, și în special câteva apartamente din care se vede Parcul Herăstrău în apropiere ca de niciunde altundeva. Au mizat și pe spații mari, de pildă 70mp la apartamentele cu două camere, care iarăși nu era ceva prea obișnuit. Cu interiorul stau foarte bine: au săli de fitness pentru cei din incintă, bazine de înot, saună.

La exterior, însă, nu prea au avut loc (și poate nici intenția) să facă o adevărată grădină,

curte privată, mic parc sau orice altceva de acest fel care îți vine primul în minte atunci când auzi cuvintele magice „ansamblu rezidențial”. Au un loc de joacă pentru copii și un mic parc (o zonă verde, mai precis spus), dar nu par să fie atât de atractive încât locatarii să-și dea întâlnire acolo. Și nici în lobby, in care chiar ar fi putut amenaja un mic lounge.

Proprietățile de la Alia Apartments și-au păstrat bine valoarea în timp. Apartamentele se vând aproape de 3,000€/mp, iar la închiriere obțin 15€/mp, ceea ce e destul de bine pentru poziționarea lor pe harta Bucureștiului. (George Butunoiu – martie 2022)

*
Prețuri din anunțuri:
  • 4,300€/ mp util (apartament 3 camere) – mai 2022

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...

Companie Alia Inmobiliaria