Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Alexandrina 13 - RS 427(Locul 111/354)

(2 - 5 niveluri, 10 apartamente)
Așa și cu Alexandrina 13: cuminte, conservator, impersonal, făcut ca să asigure pereții apartamentelor și nimic mai mult. Nu e urât, cum sunt altele care chiar te agresează vizual, și culorile calde îl ajută puțin să se încadreze mai bine în peisaj. Dar dacă te plimbi de zece ori pe încă frumoasa stradă și apoi rememorezi noaptea cu capul pe pernă cum a fost, de Alexandrina 13 sigur nu-ți mai amintești nimic.
Amplasament: 87
Estetică exterioară: 46
Estetică interioară: 53
Funcționalitate: 48
Property INDEX: RS 427
GB Real Estate Property Index - 13 Alexandrina

Arătați-le vecinilor din cartier o poză cu blocul Alexandrina 13 și întrebați-i ce este…

Alexandrina a fost o stradă foarte, foarte frumoasă, însă acum nu mai este așa. E încă îngustă și plină de copaci bătrâni care își unesc coroanele vara, făcând ceva ce mulți bucureșteni văd doar pe Internet. Doar asta nu i-au putut lua primarii și politicienii. Însă au dat permise la construit blocuri, de au ajuns mai mulți alexandrineni să aibă adresă cu apart. în buletin, decât cu de număr de casă. Chiar o să trec într-o zi să număr blocurile și casele, să văd care a ajuns mai mare.

Nu am văzut nicio clădire nouă pe stradă, adică să fie construită după standardele din ultimii câțiva ani, cu arhitecții buni de acum, cu noile linii estetice, cu materialele noi care au devenit aproape o obligație în locurile cu terenuri scumpe. La toate blocurile de acolo recunoști stilul arhitectonic și estetic considerat acum depășit și cu care niciun student la Arhitectură nu ar mai trece examenele cu notă mare. Sau nu le-ar mai trece deloc, dacă e un profesor mai exigent și mai deschis către marea Arhitectură contemporană.

Așa și cu Alexandrina 13: cuminte, conservator, impersonal, făcut ca să asigure pereții apartamentelor și nimic mai mult. Nu e urât, cum sunt altele care chiar te agresează vizual, și culorile calde îl ajută puțin să se încadreze mai bine în peisaj. Dar dacă te plimbi de zece ori pe încă frumoasa stradă și apoi rememorezi noaptea cu capul pe pernă cum a fost, de Alexandrina 13 sigur nu-ți mai amintești nimic. Iar dacă îți arată cineva o poză, cred că nu poți spune unde e făcută. (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...