Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Eclipse Residence - RB 454

(boutique, 8 apartamente, anul construirii: 2015)
Aleea Alexandru 34 e un bloc calculat pentru rolul său funcțional, cu focusul pe maximizarea suprafețelor apartamentelor și ținerea costurilor sub control. Nu e un adevărat „boutique”, dar l-am pus la această categorie, totuși, așa cum am făcut și cu vecinii săi, mai mult din respect pentru marea Alee. Dar chiar și un nefrumos bloc fiind, apartamentele s-au vândut aici cu aproape 6,000€/mp.
Amplasament: 89
Estetică exterioară: 53
Estetică interioară: 61
Funcționalitate: 46
Property INDEX: RB 454 (Locul 64/373)

Eclipse Residence, din Aleea Alexandru 34, cu ochii pe util și funcțional

Aleea Alexandru și Aleea Modrogan sunt printre cele mai aristocrat elegante și invidiate străzi ale Bucureștiului. Și printre cele mai cunoscute, pe cale de consecință. Și printre cele mai scumpe, imobiliar judecând, pe cale de consecință a consecinței. Străzi cu copaci bătrâni și impunători, cu clădiri istorice, cu marele parc al Ministerului de Externe, străjuit de monumentalele sale porți de fier.

Sigur, aici ar fi trebuit să se construiască cu cea mai mare grijă, sau să nu se construiască deloc blocuri de locuit sau clădiri insipide de birouri. Ori, în cel mai bun caz, să se aprobe doar proiecte cu adevărată valoare arhitecturala și ambientală, diferite de cele din cartierele în care trebuie să faci și blocuri ieftine. Dar nu, primarii și autoritățile orașului au fost tot timpul de altă părere, sau de partea cealaltă a interesului public! Așa că au apărut și aici – ca peste tot altundeva în Capitală – lucruri pe care te ferești să le arăți amicului din străinătate venit pentru prima dată la noi, și care vrea să vadă și să înțeleagă „specificul locului”.

Pe partea care ar fi trebuit să fie și cea mai frumoasă de pe strada deja foarte frumoasă,

adică chiar în dreptul marii intrări în parcul Palatul Ministerului de Externe, s-au construit blocuri noi și mediocre din punct de vedere arhitectural și estetic. Două cât de cât acceptabile de-a dreapta străzii Venezuela și două deranjant de insipide de-a stânga. Și tocmai acolo și-au găsit cei de la primărie să aprobe proiecte mediocre, unde vin zilnic toți ambasadorii străini, diplomații, musafirii… 🙁

Blocul Eclipse Residence din Aleea Alexandru 34 a fost făcut în 2015 de către Alin Boroi și Ovidiu Stroescu. Un cub de beton cu ferestre puse asimetric, neregulat, probabil pentru un cât de cât efect vizual. Uitându-mă la vecinul său din dreapta, blocul din Aleea Alexandru 32, nu m-ar mira deloc să-mi spună cineva că sunt proiectate de către același arhitect. Doar că aici a făcut geamurile nițel mai mari. Panta pentru cei în scaune cu rotile e foarte abruptă, dar e de apreciat că au făcut-o, fiindcă mulți nici nu se sinchisesc de așa ceva. Alt lucru bun este că au surprinzător de multe locuri de parcare în garajul subteran, mai mult de două pentru fiecare apartament.

Eclipse Residence din Aleea Alexandru 34 e, așadar, un bloc calculat pentru rolul său funcțional, cu focusul pe maximizarea suprafețelor apartamentelor și ținerea costurilor sub control. Nu e un adevărat „boutique”, dar l-am pus la această categorie, totuși, așa cum am făcut și cu vecinii săi, mai mult din respect pentru marea Alee. Dar chiar și un nefrumos bloc fiind, apartamentele s-au vândut aici cu aproape 6,000€/mp.  (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...