Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Aleea Alexandru 30 - RB 482(Locul 32/328)

(boutique, 9 apartamente)
Clădirea rezidențială din Aleea Alexandru 30 nu e vreo capodoperă arhitecturală, însă arată mai rezonabil decât vecina sa de la numărul 32, de peste drum. Are o insulă cu arbuști ornamentali în față, care arată foarte bine, gărdulețe vii și pe trotuar, și chiar o grădiniță proprie bine amenajată și ea, care pare să fie a apartamentului de la parter, văzând o ușă de sticlă care dă direct acolo.
Amplasament: 88
Estetică exterioară: 66
Estetică interioară: 72
Funcționalitate: 52
Property INDEX: RB 482
GB Real Estate, residential properties Bucharest - Aleea Alexandru 30

Măcar Aleea Alexandru 30 e mai discretă decât vecina sa de la numărul 30…

Aleea Alexandru și Aleea Modrogan sunt printre cele mai aristocrat elegante și invidiate străzi ale Bucureștiului. Și printre cele mai cunoscute, pe cale de consecință. Și printre cele mai scumpe, imobiliar judecând, pe cale de consecință a consecinței. Străzi cu copaci bătrâni și impunători, cu clădiri istorice, cu marele parc al Ministerului de Externe, străjuit de monumentalele sale porți de fier.

Sigur, aici ar fi trebuit să se construiască cu cea mai mare grijă, sau să nu se construiască deloc blocuri de locuit sau clădiri insipide de birouri. Ori, în cel mai bun caz, să se aprobe doar proiecte cu adevărată valoare arhitecturala și ambientală, diferite de cele din cartierele în care trebuie să faci și blocuri ieftine. Dar nu, primarii și autoritățile orașului au fost tot timpul de altă părere, sau de partea cealaltă a interesului public! Așa că au apărut și aici – ca peste tot altundeva în Capitală – lucruri pe care te rușinezi să le arăți amicului din străinătate venit pentru prima dată la noi, și care vrea să vadă și să înțeleagă „specificul locului”.

Clădirea rezidențială din Aleea Alexandru 30 nu e vreo capodoperă arhitecturală,

însă arată mai rezonabil decât vecina sa de la numărul 32, de peste drum. Are o insulă cu arbuști ornamentali în față, care arată foarte bine, gărdulețe vii și pe trotuar, și chiar o grădiniță proprie bine amenajată și ea, care pare să fie a apartamentului de la parter, văzând o ușă de sticlă care dă direct acolo. E bine întreținută, câteva urme mărunte de degradare se văd doar dacă te apropii și le cauți anume. Cărămida aparentă și grilele decorative de la ferestre aduc niște culori și contraste benefice, în care vegetația bine întreținută se încadrează bine. Intrarea neobișnuit de înaltă de la garaj, pe toată înălțimea parterului, deranjează puțin și arată că blocul a fost construit într-o perioadă în care se dădea mai puțină atenție unor astfel de detalii.

Holul cu deskul portarului chiar pe mijloc arată cam impersonal, însă e bine întreținut. Nu au rampă pentru cei cu dizabilități fizice. Probabil că au lift care coboară până în garajul subteran, ceea ce le mai simplifică puțin viața celor în scaune cu roți, însă tot trist și frustrant trebuie să fie pentru ei. Tot din portofoliul lui Dan Petrescu, din câte știu eu, la fel ca muuuulte altele din zonă: Aleea Alexandru 28, Rabat 10-14, Modrogan… (George Butunoiu – martie 2022)

PS: „Boutique” e un cadou de lansare din partea Property INDEX Residential pentru ei. Am făcut exces de generozitate cu Aleea Alexandru 32, li ne-am simțit obligați să o repetăm și aici…

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...