Sistem complex de evaluare a calității și clasificare a proprietăților imobiliare

Alecu Russo Residence - RM 409(Locul 145/328)

(6 - 12 niveluri, 44 apartamente)
E bine să stai în Alecu Russo 10 dacă ești legat într-un fel sau în altul de partea aceea de București, cu jobul, cu școala sau cu altele. De la etajele înalte se vede frumos orașul, huruitul tramvaielor se mai estompează și viața pare mai frumoasă decât este. Dar vecinii lui Alecu Russo Residence văd altceva când se uită pe geam. Și lor cred că nu le place la fel de mult...
Amplasament: 67
Estetică exterioară: 58
Estetică interioară: 74
Funcționalitate: 51
Property INDEX: RM 409
Alecu Russo 10, Property Index (residential) GB Real Estate

Alecu Russo Residence, din Alecu Russo 10 – blocul fără parter

Alecu Russo Residence e cunoscut mai mult după descriptorul său poștal, Alecu Russo 10. E un bloc nou, din 2020, bine construit, care a plăcut agenților imobiliari fiindcă s-au vândut repede apartamentele. A contribuit mult la asta și prețul rezonabil de la dezvoltator, de 2,000€/mp.

Presupun că încă în faza de concept li s-a cerut proiectanților să se focuseze pe funcționalitate. Ceea ce au și făcut, fiindcă originalitatea arhitecturală și estetica au fost lăsate clar pe locul doi, mult î urmă. E un bloc mare pe care au trebuit să-l strecoare indecent de strâns printre alte clădiri existente. Practic, e aproape lipit de o casă veche care-i vine până la jumătate, în partea cealaltă și în spate de un bloc la fel de înalt ca el. În față, la stradă, o casă minusculă, alături altă casă mică, una ceva mai mare la numărul 8.

Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple

pe strada aceea care a fost frumoasă cândva, în Bucureștiul cu case vechi și străduțe niciodată drepte, cu farmecul pe care îl mai vedem doar în filme sau despre care citim în romane. E suficient să privești pozele ca să înțelegi ce a ajuns bietul cartier.

Alecu Russo Residence nu e chiar la stradă, se ajunge la el pe o mică alee privată, cu poartă. Când te apropii, ai o surpriză cam neplăcută. Nu au putut săpa mai mult ca să facă o parcare subterană pe mai multe niveluri, sau nu au vrut, așa că au sacrificat parterul ca să-l transforme în garaj. Dar nu unul închis, ci deschis, ca la parcările publice! Au compensat puțin cu o intrare mai originală, bine amenajată, chiar cu un pian cu coadă!

E bine să stai în Alecu Russo 10 dacă ești legat într-un fel sau în altul de partea aceea de București, cu jobul, cu școala sau cu altele. De la etajele înalte se vede frumos orașul, huruitul tramvaielor se mai estompează și viața pare mai frumoasă decât este. Dar vecinii lui Alecu Russo Residence văd altceva când se uită pe geam. Și lor cred că nu le place la fel de mult… (George Butunoiu – martie 2022)

Cât de utilă este această informație? Vă rugăm să votați apăsând pe o steluță...